Voor bedrijfsartsen

Psychiater Consult helpt bedrijfsartsen wanneer bij psychisch verzuim het herstel van een werknemer niet doorzet of er twijfels zijn over de inzetbaarheid voor eigen werk.

Psychiater Consult helpt dan een bedrijfsarts de herstelmogelijkheden en -benodigdheden in kaart te brengen.

In het consult wordt gekeken naar psychische factoren die het herstel belemmeren en helpen wij de werknemer te zoeken naar oplossingen om te komen tot herstel. Onderdeel van dit proces is het in kaart brengen of er sprake is van een klinische psychiatrische diagnose (DSM IV) en worden werknemers en de bedrijfsarts ingelicht over daarbij passende gangbare behandelmogelijkheden.

Het consult is uitdrukkelijk niet bedoeld voor conflictsituaties over het wel of niet terecht claimen van arbeidsongeschiktheid en/of beperkingen voor arbeid.

Onze visie is dat vertrouwen het belangrijkste instrument is voor re-integratie in het arbeidsproces. Om die reden gaat onze rapportage eerst naar de werknemer. Samen met de psychiater bespreekt de werknemer  het rapport en alleen als de werknemer akkoord is met de inhoud, gaat het rapport naar de bedrijfsarts en ontvangt de werknemer een kopie. De bedrijfsarts wordt wel altijd geïnformeerd over het feit dat het consult heeft plaatsgevonden en de werknemer het rapport heeft ontvangen.

De werknemer kan vervolgens het rapport met de bedrijfsarts bespreken en gezamenlijk een herstelplan maken.

Het consult helpt onder andere bij:

  • het benoemen van psychische klachten;
  • het onderscheiden van milde en ernstige problematiek;
  • het in kaart brengen van herstelmogelijkheden en -benodigdheden;
  • het verkrijgen van een gericht behandeladvies.

Consult aanvragen

Voor een consult is een verwijzing van een bedrijfsarts nodig. Voor het aanvragen van een consult vult de bedrijfsarts het aanmeldformulier in. Binnen 5 werkdagen nemen wij persoonlijk contact op met de werknemer. De werknemer wordt uitgenodigd op onze locatie in Diemen, maar het consult kan op verzoek ook op een andere locatie in Nederland plaatsvinden.

Vul voor het aanvragen van een consult hier het aanmeldformulier in.

Na het consult

De werknemer ontvangt binnen 5 werkdagen na het consult een rapport met daarin de bevindingen en het advies van de psychiater over een eventuele behandeling. De werknemer kan daarbij rekenen op een helder en op maat gemaakt advies, volgens de geldende psychiatrische richtlijnen.

Tarief

Het tarief voor een consult bij ons op locatie Diemen is € 980,= exclusief btw. Het consult kan ook op een door u gewenste locatie in Nederland plaatsvinden. Daarvoor zullen reiskosten in rekening worden gebracht.

Wenst u een andere invulling van het consult? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.